A Tavasz színtípus

A Tavasz színtípus a frissesség, üdeség megtestesítője. Ahogy a természet felébredve a téli alvásból tarka, kicsattanó színekkel áraszt minket, úgy a Tavaszokra ránézve is egy könnyed, színes kavalkád jut eszünkbe.

Szeme figyelemfelkeltő kék vagy zöld, aranybarna, világos mogyoró, borostyánsárga színű. Lehet nagyon világos és ragyogó élénk is. 

Haja a szőke mindenféle meleg árnyalatában játszik: eperszőke, mézszőke, aranyszőke, vöröses szőke, de lehet aranybarna és rézvörös is. 

Bőre üde, aranyló, barackszínű. Nagyon érzékeny, kipirosodásra hajlamos. 

Ékszer színei az arany, pezsgő és rosegold.

Színei melegek, élénkek és világosak: drapp, krém, homokszín, tengerészkék, korallpiros, napsárga, narancsvörös, türkizkék, türkizzöld, banánzöld, barackrózsaszín, világos türkizkék, halvány türkizzöld, almazöld, borsózöld. A sötét színeket hanyagolnia kell, különben szőke haja fakónak tűnik mellettük.

A Tavasz típus színpalettája

Élénk Tavasz

Az Élénk Tavasz egy vibráló, élénk személy, feltűnő szemekkel és meleg színekkel, de időnként átnyúlhat az Élénk Tél palettájára és elcsenhet 1-1 színt.

  Az élénk tavasz szemei nagyon feltűnőek.

Az Élénk Tavasz párja az Élénk Tél, de míg a Tél típus hideg, hűvös, szikrázó, a Tavasznak a harsány, de meleg színek emelik ki aranyló bőrüket.

Az Élénk Tél párja az Élénk Tavasz

Meleg Tavasz

A Meleg Tavasz a legmelegebb tiszta színekkel tudja kiemelni üdeségét. A sötét színeket kerülnie kell, mert könnyen agyonnyomhatják. 

A Meleg Tavasz üde és könnyed színekkel operál

 

A Meleg Tavasz párja a Meleg Ősz, a különbség köztük az, hogy a Tavasz a friss, ropogós, élénk meleg színek képviselője, míg az Ősz a fáradtabb, fülledtebb meleg árnyalatok felé húz.

  A Meleg Tavasz párja a Meleg Ősz

Világos Tavasz

A Világos Tavasz a tavaszi paletta legvilágosabb színeiben mutat a legfényesebben, köszönhetően adottságainak: nagyon világos bőr, világos szőke haj és világos szemek. Minden más szín egyszerűen agyonnyomja.

  A Világos Tavasz nagyon finom, lehelletnyi színeket tehet magára

A Világos Tavasz párja a Világos Nyár, kettejük között könnyű az átmenet (nyilván hajszín váltás és smink segítségével). Mégis, még ezeknél a lehelletfinom árnyalatok között is látszik a hideg-meleg közti különbség.

A világos tavasz párja a világos nyár

 

Képek forrása: Pinterest és saját kép

A többi színtípusról itt olvashatsz: Nyár, Ősz, Tél.

Comments