A Nyár színtípus

A Nyár típusú személy nagyon légies, könnyű, arisztokratikus kinézetű. Hűvös, visszafogott, elmosódott árnyalatok emelik ki hamvas, hideg tónusait. 

Szeme szürkés alapú, fátyolos, kopott hatású, színe többnyire kék, szürkés kék szemszín, de a zöldbe hajló barnás is előfordulhat. 

Haja színe világos szőke, sötétszőke, dohányszürke, világosbarna, hamvas, hideg, saját maguk többnyire seszínűnek látják és nem is szokták szeretni.

Bőrük színe hűvős árnyalatú, világostól a középsötét tónusig, világos bézs, rózsaszínes porcelán arcszín jellemzi, semmilyen bronzos, meleg fény nincs rajta.

Színekben sem szereti a szélsőségeket, melyek túlharsogják, agyonnyomják megjelenését, vagy épp ellenkezőleg, hullaszürkévé varázsolják arcukat. 

A finom, puha, sejtelmes, kontúr nélküli minták támogatják leginkább adottságaikat.

Színei a szürke és kék alapú színek, bordó, málnapiros, mályva, orgonalila, padlizsán, kékeszöld, halvány citromsárga, babarózsaszín, halványlila, világoskék, víz zöld, törtfehér.

Ékszer színei az ezüst, fehérarany, de inkább matt, mint fényes verzióban.

nyár színpaletta

A Nyár 3 típusa:

Világos Nyár

A Világos Nyár típus a hideg, világos és tört színek közül a legvilágosabb árnyalatokban mutat legtökéletesebben. 

Világos Nyár színtípus

Mindig elmondom, hogy fotók alapján nem szoktam színelemzést végezni, de a színészekről, hírességekről általában kellő mennyiségű, jó minőségű képet lehet találni, ami alapján biztosabban meg lehet tippelni a színtípusukat. Tényleges színtípus meghatározást azonban csak színkendők segítségével lehet végezni. A Világos Nyár típusokra ez fokozottan igaz. Annyira leheletnyi a különbség a Világos Tavasz típushoz képest, hogy még a Nyár típusnak mondott színészekről is többnyire csak olyan képet lehet fellelni, melyen tavasznak néznek ki. Ha a hajszínt melegre festik és meleg színű sminket viselnek hozzá, jól nézhetnek ki azzal is. (A gond persze ott kezdődik, amikor a sminket lemossák és már csak a haj marad meleg, akkor már kevésbé lesz harmonikus a megjelenés.)

kicsi a különbség a Világos Nyár és a Világos Tavasz típus között, gyakran járnak át a másik típusba

Hideg Nyár

A Hideg Nyár a hideg színekben érzi magát legjobban, de élénkségben csak középértéket vesz fel, különben túl sok lehet neki egy téli szín. A nyári, törtebb színskálán belül viszont övé a legélénkebb színkészlet.

A Hideg Nyár színtípus a legélénkebb nyári színeket viselheti

A Hideg Nyár párja a Hideg Tél, de a Nyár színei törtebbek, visszafogottabbak, mint a Tél élénk, fagyos árnyalatai.

A Hideg Nyár párja a Hideg Tél

Lágy Nyár

A Lágy Nyár a legmagasabb szürketartalommal bíró hideg színeket mondhatja magáénak. Ezek a pasztell színek mutatnak legjobban a hamvas színeikkel.

A Lágy nyár a legpasztellebb hideg színekben tűnik a legharmonikusabbnak.

A Lágy Nyár párja a Lágy Ősz, de míg a Nyár a hideg színekből választja a legtörtebbeket, addig az Ősz a meleg pasztell árnyalatokat keresi.

A Lágy Nyár meleg párja a Lágy Ősz

Fotók forrása: Pinterest, Pexels és saját kép

A többi színtípusról itt olvashatsz: tavasz, ősz, tél.

Comments