Indul a parti, a karácsonyi parti

Ahogy elkezdődik a december, eljön a munkahelyeken az évvégi ünnepségek időszaka is. Van, ahol ez kimerül egy közös vacsorában, de egyre több helyen szerveznek karácsonyi partit, ahol az év lezárásaként kiengedhetik a munkatársak a gőzt. Több ügyfelem is fel szokott hívni ilyenkor, hogy megkérdezze, hogyan illik felöltözni egy ilyen eseményre.

Ünnepi outfitek

A legelső és legfontosabb teendő, hogy megnézzük a meghívón a dress code-ot. Elég kínos tud lenni, hogy erről megfeledkezünk és farmerben megyünk bulizni egy olyan céges partira, ahol mondjuk black tie volt az előírás a megjelenésre. Úgyszintén ciki, ha nagyestélyiben érkezünk, miközben a szervezők egy laza koccintásra gondoltak csak.

 
Gyönyörű ruha - de valószínűleg túl feltűnőek lennénk benne egy vállalati ünnepségen

 

A karácsonyi céges buliknak elsősorban az angolszász országokban van nagy hagyománya, így jellemzően az ilyen gyökerű cégeknél szoktak valóban nagyobb volumenű ünnepségeket rendezni ide haza is. És bár filmeken láthattuk már, hogy csodás ruhakölteményeket szoktak ezekre az alkalmakra beszerezni a munkatársak és családtagjaik, idehaza elenyésző azon vállalatok száma, ahol megkövetelnék az estélyi ruhát egy karácsonyi partira.  

Hogyan válogassuk akkor össze a szettünket? 

A karácsonyhoz elsősorban a piros, az arany és ezüst színeket kötjük és a csillogást. Ezeket  vagy  inkább ezek valamelyikét lophatjuk be az öltözékünkbe is, de azért vigyázzunk, hogy ne nézzünk ki úgy, mint egy karácsonyfa. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mi is az elvárt megjelenés (akár azért, mert erről nem tettek említést, akár azért, mert az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy a kollégák nem egyformán értelmezik a leírtakat), kérdezősködjünk körbe a közvetlen munkatársaink körében, ők hogyan fognak érkezni, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

Hétköznapi viselet - egy szőrmével feldobva máris mehetünk a buliba

 

Van, ahol akár az aznapi munkahelyi öltözékünkben is átballaghatunk a parti helyszínére, de az ünnepre való tekintettel érdemes legalább egy kiegészítőt még rádobni a ruhánkra, vagy egy alkalmi kistáskát választani. Az is egyszerű, de frappáns megoldás lehet, ha egy csillogó anyagból készült felsőt veszünk fel az aznapi nadrághoz. 

 

 Ugyanígy a szoknyánkat is lecserélhetjük egy extrább kinézetűre, egyszerűen feldobhatjuk fele a hétköznapi öltözéket. Ha nincs időnk hazamenni a buli előtt, ez elfér még egy kisebb táskában is, magunkkal tudjuk vinni már reggel.

 

Sok helyen nem válik el élesen a munka és az ünnepség, ilyenkor elég, ha a színekkel játszunk és némi piros becsempészésével máris karácsonyivá varázsolhatjuk a szettünket.

 Kaphatunk persze olyan meghívást is, mely megköveteli a kisestélyi vagy koktélruha viselését. Ilyenkor érdemes szem előtt tartani, hogy a kevesebb néha több és olyan ruhát választani, mely egyszerűségével emeli ki viselőjét és teszi elegánssá megjelenésünket. Ehhez választhatunk extravagánsabb vagy éppen bolondosabb kiegészítőket, hogy ne tűnjön a szettünk unalmasnak.

Képek forrása itt, itt, itt, itt, itt, itt.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook oldalamat itt.

Comments